Kivimaan Apteekki Kivimaan Apteekki

HuomioKOTIINKULJETUS PUHELINTILAUKSILLE MAHDOLLISTA TOISTAISEKSI. KORTTIMAKSU ONNISTUU. KYSY LISÄÄ TEHDESSÄSI TILAUSTA PUHELIMITSE.

Talven kuivattamat kädet

Julkaistu 23.12.2015

Kuivat ja ärtyneet kädet ja halkeilevat sormenpäät ovat ihon tyypillinen reaktio talviseen ilman kuivuuteen. Kädet kuivuvat pakkasessa ulkoillessa ja sisätiloissa taas ilma on tavallista kuivempaa lämmityksen takia. Kuivuus voi aiheuttaa ihoon jopa pieniä kipeitä haavaumia. Lue alta vinkit kuivien käsien hoitoon.

Millä peset kätesi?

Kuivien käsien hoidossa kaikki lähtee liikkeelle pesutuotteesta. Monet käsisaippuat voivat kuivattaa ihoa liikaa, varsinkin silloin, jos käsiä pestään useita kertoja päivässä. Valitse pesutuotteeksi hoitavampi pesuvoide tai pesuöljy.

Käsivoide

Muista käyttää käsivoidetta tarpeeksi usein ja riittävän paljon. Kädet kaipaavat voidetta erityisesti pesun jälkeen. Voit valita päiväkäyttöön
kevyemmän, paremmin imeytyvän voiteen ja siirtyä illalla paksumpaan, hoitavampaan voiteeseen. Iltaisin voiteen imeytymistä voi edistää laittamalla käsiin puuvillakäsineet.

Halkeilevat sormenpäät

Halkeileviin sormenpäihin löytyy erikoislaastareita, jotka suojaavat halkeamia tulehduksilta ja helpottavat kipua. Laastareita käytetään päivisin. Iltaisin halkeamiin hierotaan paksua, korjaavaa hoitovoidetta.

Käsien kuorinta

Jos kädet eivät ole kipeät ja ärtyneet, voi niitä kuoria esimerkiksi kerran viikossa. Kuorinta irrottaa hilseilevää ihosolukkoa jonka jälkeen voide pääsee imeytymään paremmin.

Vinkit helppoon käsihoitoon

1. Laita kulhoon lämmintä vettä ja sekoita siihen joko hoitavaa öljyä tai kylpysuolaa. Liota käsiä viidestä kymmeneen minuuttia

2. Kuori kädet kuorintavoiteella ja huuhtele.

3. Leikkaa kynnet tarvittaessa. Voit myös varovasti työnnellä kynsinauhoja esimerkiksi vanupuikolla, tämä ehkäisee kipeitä ja tulehtuneita kynsinauhoja.

4. Halutessasi levitä kynsiin kynsilakkaa tai kynsiä vahvistavaa hoitoliuosta.

5. Hiero käsiin ravitsevaa käsivoidetta. Jos teet käsihoidon illalla, laita käsiin puuvillakäsineet, niin voide pääsee imeytymään paremmin.

kirjoittanut Lumikki Nyman