Kivimaan Apteekki Kivimaan Apteekki

HuomioKOTIINKULJETUS PUHELINTILAUKSILLE MAHDOLLISTA TOISTAISEKSI. KORTTIMAKSU ONNISTUU. KYSY LISÄÄ TEHDESSÄSI TILAUSTA PUHELIMITSE.

Ihonhoidon kulmakivet osa 1

Julkaistu 21.09.2015

Kasvojen puhdistus

Kasvojen iho puhdistetaan aamuin ja illoin, riippumatta siitä meikkaako vai ei. Iholle kertyy päivän aikana likaa ja saasteita ympäristöstä, kun taas aamulla iho on hyvä puhdistaa yön aikana erittyneestä talista. Kesäaikaan taas iholta täytyy pestä pois aurinkovoiteet. Aamuisin riittää kasvo- tai misellivedellä pyyhkiminen, mutta illalla iho täytyy puhdistaa huolellisemmin. Yleisimpänä kompastuskivenä puhdistuksessa on ihoa liikaa kuivattavien puhdistusaineiden, esimerkiksi saippuan, käyttö. Oikea puhdistustuote valitaan ihotyypin mukaan. Kuivaihoisen kannattaa suosia puhdistusmaitoja ja – emulsioita, kun taas normaali-sekaihoinen valitsee iholleen geelimäisen tai vaahtomaisen puhdistustuotteen. Suurin osa puhdistustuotteista levitetään kostutetuille kasvoille, pyöritellään kevyesti ja huuhdellaan pois. Poikkeuksena 3in1 puhdistusvoiteet ja misellivedet, joissa on samassa sekä puhdistustuote, kasvovesi että silmämeikinpoistoaine. Nämä tuotteet käytetään vanulapun kanssa eikä niitä huuhdella pois. Herkkä- ja erittäin kuivaihoiset voivat saada 3in1 – tuotteista apua, varsinkin, jos tuntuu että vesipesu ärsyttää tai kuivattaa ihoa.

Puhdistuksen viimeistely

Kasvojen puhdistuksen jälkeen iho viimeistellään kasvovedellä. Kasvovesi pyyhkii iholta viimeisetkin lian ja meikinrippeet sekä kosteuttaa ihoa ja jättää iholle miellyttävän puhtaan tunteen. Kasvovesi myös parantaa voiteiden ja seerumeiden imeytymistä ihoon, jolloin tuotteita ei välttämättä tarvitse levittää yhtä paljon, kuin kuivalle iholle.

Silmämeikin puhdistus

Jos käytät silmämeikkiä, valitse oikea tuote myös silmämeikinpoistoon. Useimmilla kasvojenpuhdistustuotteilla ei suositella silmämeikinpoistoa. Jos käytät vedenkestävää ripsiväriä, valitse öljymäinen silmämeikinpoistoaine, sillä se irrottaa vedenkestävän meikin tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Vesiliukoinen silmämeikki lähtee kevyemmälläkin silmämeikinpoistoaineella, käytä tällaista myös silloin, jos käytät ripsenpidennyksiä: ne voivat irrota öljyä sisältävillä tuotteilla.

Kuorinta

Säännöllinen kuorinta on oleellinen osa ihon puhdistusta. Kerran viikossa iho olisi hyvä myös kuoria. Ihon uusiutuessa ihon pintaan kertyy kuollutta ihosolukkoa, joka vaikeuttaa hoitoaineiden imeytymistä ihoon. Iho alkaa myös helposti näyttää samealta ja epätasaiselta. Kuorintoja löytyy muutamaa erilaista: fysikaaliset kuorinta-aineet sisältävät rakeita, kun taas kemiallisissa kuorinnoissa on kuorivana aineena esimerkiksi hedelmä- tai maitohappo. Monissa kuorinnoissa on molemmat kuorivat aineet, jotta kuorinnasta saadaan mahdollisimman tehokas ja monikäyttöinen, jolloin myös herkkäihoiset voivat käyttää tällaista kuorintaa: tuote levitetään kasvoille, annetaan vaikuttaa ja huuhdellaan pois: näin rakeet eivät ärsytä ihoa.

Kasvonaamioiden käyttö

Kuorinnan jälkeen iholle kannattaa levittää ihoa syväpuhdistava ja – hoitava naamio, joka täydentää puhdistusrutiinin. Naamion hoitoaineet pääsevät imeytymään ihoon paremmin, kun iho on ensin kuorittu. Naamion voi laittaa vaikuttamaan vaikka saunan ajaksi, silloin lämpö tehostaa imeytymistä. Naamiolla voi myös suojata herkkää, punoittavaa ihoa saunassa. Naamioita löytyy eri käyttötarkoituksiin: kosteuttavia, rauhoittavia, ikääntyvän ihon hoitoon, rasvoittuvalle iholle ja niin edelleen. Näistä valitaan omaan tarpeeseen sopiva tuote.

Näillä vinkeillä ja neuvoilla saat aikaan täydellisen kasvojen puhdistuksen!